Ukulelet

Ukulelet
Ukulelet verkkokaupasta. Saksalainen Baton Rouge valmistaa erittäin hyviä ja poikkeuksellisen korkealaatuisia ukuleleja hintaluokassaan. Ne ovatkin saavuttaneet korkean markkina-aseman niin suomessa kuin muualla maailmassa. Mallistosta löytyy sekä sopraano, tenori, baritoni mallit sekä myös guitalele ja mikrofonilla varustetut ukulelet. Noir By Baton Rouge ukulelet ovat edullisia aloittelijoille sopivia Ukuleleja. Niissä tulee mukana pussi sekä aloitusopas.
Järjestys:
Ukulele saa alkunsa Portugalista, jossa "braguinha" tai "machete" -niminen pienikokoinen nelikielinen kielisoitin oli suosittu. 1800-luvun lopulla tämä soitin matkasi portugalilaisten siirtolaisten mukana Madeiran saarelta Havaijille, jossa se koki muodonmuutoksen ja sai nimen "ukulele", mikä tarkoittaa "hyppivää punkkua" havaijin kielessä.

Havaijin ulkopuolella ukulele löysi nopeasti tiensä Yhdysvaltoihin ja sittemmin ympäri maailmaa 1900-luvun alussa. Erityisesti 1920-luvulla se nousi suosioon Yhdysvalloissa ja löysi paikkansa eri musiikkityyleissä, kuten jazzissa, popissa ja vaudeville-musiikissa.

Ukulele säilytti suosionsa sen yksinkertaisuuden ja monipuolisuuden ansiosta. Sen helposti opittavat soinnut ja iloinen äänimaailma ovat vetäneet puoleensa soittajia eri puolilta maailmaa, ja se on edelleen suosittu instrumentti monenlaisten musiikkityylien parissa.