Mitkä välineet tarvitsen striimaukseen?

Striimaus ja podcastit ovat tämän päivän huippusuosittuja medioita. Moni haaveilee striimaamisen aloittamisesta, mutta välineiden valinta aiheuttaa harmaita hiuksia. Olet kenties nähnyt, kuinka suosikkistrimaajillasi on studiot täynnä johtoja, mikrofoneja ja kameroita. Kaikkia edellä mainittuja tuotteita etsiessä on helpompi vain unohtaa koko asia ja keskittyä asiaan yleisön roolissa.

Vai onko?

Jos haluat aloittaa striimauksen, voit rohkeasti kääntyä ammattimaisen kotimaisen kaupan puoleen. Me olemme soittimien ja äänen asiantuntijayritys, joka on tuonut parhaita tuotteita maahan jo vuodesta 1975. Olemme mielellämme auttamassa sinua uuden harrastuksen kanssa. Saat yhteyden meihin helposti tämän linkin yhteystiedoista.

Nämä välineet tarvitset striimaukseen

Yleisesti ottaen voidaan todeta, että striimaus ja podcastit ovat niin yleisiä, että sinun ei kannata antaa tasoitusta muille tuottamalla teknisesti huonolaatuista materiaalia. Esimerkiksi pätkivä tai muuten heikkolaatuinen ääni vie nopeasti kuuntelijan huomion seuraaviin kohteisiin.

Striimauksessa yleisimmin tarvittavia välineitä ovat:

  • Mikrofoni
  • Kamera (jos kuvaat videota)
  • Kuulokkeet
  • Hyvä valaistus (jos kuvaat videota)
  • Mikseri (jos haluat nostaa sisältösi tason uudelle tasolle)
  • Tietokone tai puhelin
  • Verkkoyhteys

Usein ollaan tilanteessa, jossa moni yllä oleva asia liittyy toisiinsa. Tietokoneessa tai puhelimessa tänä päivänä on lähes aina verkkoyhteys valmiina. Hyvissä kuulokkeissa on mikrofoni. Saatat olla jopa siinä onnellisessa tilanteessa, että kotoasi löytyy jo monet tarvittavat välineet striimauksen aloittamiseen. Tietokoneiden web-kamerat ovat jo yllättävän tarkkoja. Samoin puhelimien tai action-kameroiden 4k-video on huikealla tasolla.

Ääni onkin usein asia, johon kannattaa panostaa kunnolla, koska harvalla meistä on laadukkaita kuulokkeita ja mikrofonia kotona.

Parhaat striimausvälineet – panosta ääneen

 

Jos kuuntelet mitä tahansa ammattimaista materiaalia, huomaat heti, että ääni on laadukas. Se kuulostaa erilaiselta, kuin vaikkapa puhelimen mikrofonin äänenlaatu. Laadukkaat mikrofonit tallentavat äänen erittäin tarkasti matalimmista äänen sävyistä korkeimpiin. Löydät valikoimastamme todella laajan valikoiman parhaiden valmistajien äänituotteita. Lue lisää tästä linkistä.

Jos haluat tallentaa äänet striimauksessa laadukkaasti, suosittelemme lämpimästi Maonon tuotteita. Tästä löydät kaikki verkkokauppamme Maono-tuotteet. Kyseessä on maailman johtavia valmistajia tällä saralla. Maonon mikrofonit, kuulokkeet ja mikserit ovat huippulaadukkaita, mutta järkevän hintaisia. Pääset nauttimaan ammattimaisesta laadusta edullisesti.

Alle sadan euron hintaluokasta löytyy useita eri vaihtoehtoja laadukasta mikrofonia etsivälle. Myös Maonon mikserit ovat oiva keino nostaa sisältöjesi tasoa. Erilaisilla loopeilla ja efekteillä päästään muokkaamaan ääntä tavalla, joka ei muilla laitteilla onnistukaan. Ainakaan niin helposti. Toki on muistettava, että kaikki striimaus ei liity pelaamiseen tai podcasteihin. Se voi liittyä yhtä hyvin musiikin tuotantoon eli lauluun tai eri instrumenttien soittamiseen. Siinä tapauksessa äänenlaatu on vielä oleellisemmassa roolissa. Suosittelemme joka tapauksessa tutustumaan Maonon tuotteisiin verkkokaupassamme. Striimaus on jossain määrin välineurheilua ja laadukkailla laitteilla tekninen laatu saadaan varmistettua.

Olemme myös käsitelleet tarkemmin podcast-mikrofoneja toisessa artikkelissamme. Tutustu kyseiseen artikkeliin tästä linkistä.

Haluamme vielä lopuksi muistuttaa siitä, että olemme ilomielin avuksi oikean tuotteen valinnassa. Eri ominaisuuksien vertailu voi olla hyvin haastavaa, sillä tuotevalikoimaa on runsaasti tarjolla. On kuitenkin tärkeää, että uuteen harrastukseen löytyy hyvät välineet ja tässä haluamme olla tukena. Ota siis rohkeasti yhteyttä ja aloitetaan yhteistyössä uusi upea harrastus.