C.A.Seydel

C.A.Seydel
Seydel on hyvin vanha perheyritys, jonka historia yltää aina 1600-luvulle asti. Tuolloin Seydel-perhe oli kaivostyöläisiä Sachsenberg-Georgenthalissa, Sachsenissa. Kun kaivostoiminta lopetettiin Sachsen Vogtlandissa, veljekset Johann Christian Seydel ja Christian August Seydel alkoivat työskennellä instrumenttien valmistajina. Molemmista tuli 27.10 1847 myöhemmin hyväksyttyjä huuliharppujen valmistajia. Untersachsenbergin tuomioistuimen sertifikaatti on ensimmäinen dokumentoitu viittaus yritykseen, ja Christian August Seydel on rekisteröity yrityksen perustajaksi.
Huuliharpputehdas perustettiin Klingenthaliin kuuluisan "Aschbergin" (kirjaimellisesti "Tuhkavuoren") juurelle, ja siitä piti tulla yksi suurimmista huuliharpputehtaista koko Saksin alueella. Vuonna 1882 C.A. Seydel kuoli ja hänen poikansa Richard nousi yrityksen johtoon. Vuotta myöhemmin hänen veljensä Moritz liittyi heihin ja siitä päivästä lähtien yritys sai nimen "C.A. Seydel Söhne', lyhyesti "C.A.S.S." (Christian August Seydel & Söhne). Jo 1870-luvun alussa C.A. Seydel solmi yhteyksiä Pohjois-Amerikkaan, joita vahvistivat hänen poikansa Richard ja Moritz. Muutamaa vuosikymmentä myöhemmin Seydelin huuliharppuja myytiin ympäri maailmaa.
1900-luvun alussa ensimmäiset huuliharppuorkesterit alkoivat kehittyä, kuitenkin yhdessä muiden instrumenttien kanssa. Basso- ja sointuhuuliharput kehitettiin kokonaisen orkesterin perustamiseksi. Tehtaat kasvoivat ja laajenivat tasaisesti ensimmäisen maailmansodan loppupuolelle saakka. Sodan aikana huuliharppu oli usein ainoa henkilökohtainen väline, jota sotilas saattoi kantaa mukanaan. Sen avulla pystyi hetkeksi irtaantumaan sodan kauhuista. Molemmin puolin linjaa miehet säestävät kappaleitaan huuliharpulla, joita nykyään kutsutaan Blues huuliharpuksi. Kauppayhteydet ulkomailla tuhoutuivat sodan aikana lähes kokonaan ja sodan päätyttyä yritys joutuikin tekemään kovasti työtä saadakseen tuotteensa jälleen myyntiin ympäri maailman.
Seydelin täytyi taistella saadakseen myyntiasemansa takaisin lähes nollasta. Taloudellinen tilanne oli Saksassa vaikea. Seydel alkoi mitata menestystään työntekijöidensä määrällä. Toisen maailmansodan jälkeen yritys pilkottiin valtion toimesta ja edessä oli jälleen vaikeammat ajat.
Tehtaan työnjohtaja Karl Pucholt kehitti uuden muovikamman, upeat ergonomiset peitelevyt ja valmisti ruokolevyt, jotka olivat yli oktaavin diatonisen huuliharpun tavanomaista äänialaa alempana. Seydel oli vallannut ensimmäisen markkinarakonsa! Monioktaavisista huuliharpuista tuli erittäin suosittuja. Nyt työntekijöillä oli mahdollisuus rakentaa mukautettuja virityksiä tarpeen mukaan, ja Seydel oli löytänyt toisen palvelun ilman kilpailua. Huippusoittajien keskuudesta alkoi tulla entistä enemmän pyyntöjä valmistaa erikoishuuliharppuja.

Seydelillä on kunnianhimo olla yritys, joka valmistaa yksittäisille räätälöijille - mahdollisuuksia tilata erilaisia ​​räätälöityjä virityksiä päivitetään ja tuotevalikoima mukautetaan markkinoiden huippuun.
Lisäksi on luotu tehokas jakelujärjestelmä - kaikki nämä lähestymistavat yhdessä takaavat yrityksen tunnuslauseen: My Sound, My Seydel.

Meillä on varastossa laaja valikoima huuliharppuja. Mikäli et löydä mieleistä, niin voit aina kysyä meiltä. Tilaamme mielellämme toiveesi mukaisen huuliharpun.
 
Järjestys: