Kitarahihnat

Kitarahihnat
Löydät täältä kitaranhihnamme. Mallit käyvät myös bassoille.
Järjestys:
Kitaranhihna on kitaran tarvike, jota käytetään kitaran tai muiden kielisoitinten, kuten basson, roikuttamisen kaulassa tai tukemiseen soittaessa. Kitarahihna kiinnitetään yleensä kitaran rungon alaosaan ja se kulkee soittajan olkapään yli tai selän taakse, mahdollistaen soitettavan soittimen pitämisen vartalon edessä ilman jatkuvaa käsien tukea.

Kitaranhihnat voivat olla eri materiaaleista valmistettuja, kuten nahasta, kankaasta, nailonista tai muusta vastaavasta materiaalista. Ne voivat myös vaihdella leveydeltään ja pituudeltaan sekä tarjota erilaisia säätömahdollisuuksia, kuten säädettävät soljet tai kiinnikkeet, jotta soittaja voi mukauttaa hihnan sopimaan omaan kehon kokoon ja soittoasentoon.

Erona eri kitaranhihnoilla voi olla niiden materiaali, mukavuus, kestävyys ja ulkonäkö. Esimerkiksi nahkainen hihna voi tarjota kestävämmän ja tyylikkäämmän vaihtoehdon, kun taas pehmeämpi kangas- tai nailonhihna voi olla mukavampi käyttää pidemmillä soittosessioilla. Jotkut hihnat voivat myös tarjota lisäominaisuuksia, kuten pehmustettua osaa olkapään tueksi tai erityisiä kiinnitysmekanismeja, kuten pikalukkoja, jotka helpottavat kitaran nopeaa kiinnitystä ja irrotusta.