Kitarapussit ja laukut

Kitarapussit ja laukut
Kitarapusseilla ja laukuilla kuljetat kitaran tai bassosi helposti ja turvallisesti paikasta toiseen. Erityisen suosion ovat saavuttaneet myymämme Baton Rouge toppalaukut joissa yhdistyy hyvä suojaus ja kevyt paino!
Järjestys:
Kitaralaukku on olennainen varuste kitaristille, sillä se tarjoaa tehokkaan suojan instrumentille kuljetuksen aikana. Valittavana on kaksi päätyyppiä: pehmeät ja kovat kotelot, kumpikin omilla vahvuuksillaan. Pehmeä laukku, usein valmistettu kestävästä kankaasta, antaa joustavan mutta silti tehokkaan suojan kitaralle iskuilta ja naarmuilta. Toisaalta kova laukku, valmistettu usein muovista tai puusta, tarjoaa entistäkin vankemman suojan voimakkaammilta iskuilta ja kosteudelta.

Kovat kitaralaukut ovat saatavilla eri muodoissa ja kokoisina, jotta ne sopivat kaikenlaisille kitaroille, oli kyseessä sitten akustinen, sähkökitara tai basso. Niissä saattaa olla myös lisätaskuja erilaisille tarvikkeille, kuten kielille ja plektroille.

Pehmeät kitaralaukut, tai kitarapussit, ovat kevyempiä ja käytännöllisempiä kantaa. Ne voivat olla valmistettu vedenkestävästä kankaasta ja tarjota riittävän pehmusteen kitaralle. Näihin pussukoihin saattaa kuulua myös taskuja ja olkahihnoja helpottamaan kantamista.

Materiaalit vaihtelevat valmistajittain ja mallista riippuen, mutta yleisesti käytetyt materiaalit kitaralaukuissa ja -pusseissa ovat polyesteri, nailon, puuvilla, nahka ja erilaiset vaahtomuovit ja pehmusteet.

Lisäksi on olemassa puolikovia kitarakoteloita, jotka yhdistävät pehmeän ja kovan laukun parhaat puolet. Näitä kutsutaan myös kitaran toppalaukuiksi. Ne tarjoavat lähes yhtä hyvän suojan kuin kovat laukut, mutta ovat kevyempiä ja usein varustettu olkahihnoilla tai selkähihnoilla, mikä tekee niistä erityisen suosittuja kitaristien keskuudessa. Suosittuja valmistajia tällä saralla ovat esimerkiksi Noir, Tonträger ja Boston.